MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ
Zdraví 2020 ČR - AP č. 02c: Správná výživa a stravovací návyky populace - 2 c) Bezpečnost potravin
GesceSpolugesceSpolupráce
1. Vědecky podložené hodnocení zdravotních rizik
Hodnocení individuální spotřeby potravin
Hodnocení dietární expozice člověka chemickým látkám
Hodnocení biologické bezpečnosti potravin
Hodnocení expozice populace chemickým látkám z předmětů určených pro styk s potravinami
Doplnění Národní databáze složení potravin
Posuzování nově hrozících zdravotních rizik z potravin
2. Řízení zdravotních rizik
Koordinace a rozvoj činnosti kontrolních orgánů pro potraviny (se zaměřením na roli OOVZ)
Národní databáze dat popisujících bezpečnost potravin v ČR
Rozvoj systémů surveilance bezpečnosti potravin (Nutrivigilance)
3. Komunikace zdravotních rizik a vzdělávání
Potravinová gramotnost
Celoživotní vzdělávání odborníků v oblasti bezpečnosti potravin
Spolupráce s mezinárodními institucemi řešícími bezpečnost potravin
Spolupráce mezi státem, PPP, občanskými organizacemi