1. Udržitelné využívání rybích zdrojů |
|
2. Nabídka produktů a rovnováha trhu |
2.1 Nabídka zpracovatelského průmyslu
2.2 Nabídka produktů pro lidskou spotřebu
2.3 Nabídka rybí moučky a rybího tuku
2.4 Vyvážení nabídky a poptávky
2.5 Přístup ke zdrojům ryb a do vod nečlenů Společenství (dohody o rybolovu a regionální rybářské organizace)
2.6 Transparentnost trhu a volný pohyb produktů
|
3. Trvale udržitelný rozvoj akvakultury |
3.1 Střednědobý rozvoj mořské a sladkovodní akvakultury
3.2 Rozvoj odvětví organické akvakultury ve smyslu ekologického zemědělství
3.3 Opatření ke zlepšení kvality vod využívaných k chovu
3.4 Diverzifikace chovu a zavádění nových druhů
3.5 Opatření k prevenci chorob
|
4. Rozvoj a konkurenceschopnost odvětví |
4.1 Střednědobý rozvoj mořského rybolovu, včetně konkurenceschopnosti flotily Společenství a zvláště malého pobřežního rybolovu
4.2 Využití všech úlovků, modernizace palubního zařízení a skladovacích podmínek
4.3 Zlepšení zařízení a podmínek vykládky, balení a skladování na souši
4.4 Rybolov ve vnitrozemských vodách
4.5 Dlouhodobý rozvoj zpracovatelského průmyslu
4.6 Střednědobý rozvoj uvádění na trh
4.7 Politika inovací, výzkumu, označování kvality a vývoj nových produktů nebo produktů s vysokou přidanou hodnotou
4.8 Analýzy ekonomické situace podniků v odvětví
4.9 Ochrana spotřebitelů a jejich informování
|
5. Lidský kapitál a teritoriální dimenze Společné rybářské politiky |
5.1 Střednědobá politika a kvalita zaměstnanosti v odvětví (příspěvek k lisabonským cílům)
5.2 Bezpečnost a zlepšování životních a pracovních podmínek
5.3 Rozvoj profesního vzdělávání, politika přístupu do odvětví a podpora začínajících mladých lidí
5.4 Postavení a role žen v odvětví
5.6 Strategie trvale udržitelného rozvoje rybolovných oblastí
|
6. Ochrana vodního prostředí |
6.1 Prevence a kontrola znečištění pocházejícího ze zdrojů mimo odvětví
6.2 Dohled na podmínky vodního prostředí a vědecké monitorování
6.3 Nakládání s odpadem a kvalita odpadních vod produkovaných odvětvím
6.4 Ochrana vodního prostředí a oblastí, v nichž se sledované vodní druhy rozmnožují
|
7. Dobré řízení SRP |
7.2 Kvalitní data a sběr informací
7.3 Producentské organizace
7.4 Regionální poradní výbory a mezioborové partnerství
|