MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ
Zdraví 2020 ČR - AP č. 02c: Správná výživa a stravovací návyky populace - 2 c) Bezpečnost potravin
1. Vědecky podložené hodnocení zdravotních rizik
Hodnocení individuální spotřeby potravin
Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
Hodnocení dietární expozice člověka chemickým látkám
Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
Hodnocení biologické bezpečnosti potravin
Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
Hodnocení expozice populace chemickým látkám z předmětů určených pro styk s potravinami
Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
2. Řízení zdravotních rizik
Koordinace a rozvoj činnosti kontrolních orgánů pro potraviny (se zaměřením na roli OOVZ)
Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
XXIII.a bezpečnost výrobků a služeb
XXIII.c práva spotřebitelů
3. Komunikace zdravotních rizik a vzdělávání
Potravinová gramotnost
Deskriptory:
VI.i celoživotní učení
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
Celoživotní vzdělávání odborníků v oblasti bezpečnosti potravin
Deskriptory:
VI.e vysokoškolské vzdělávání
VI.h další vzdělávání
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství