1. Vědecky podložené hodnocení zdravotních rizik |
Hodnocení individuální spotřeby potravin
Hodnocení dietární expozice člověka chemickým látkám
Hodnocení biologické bezpečnosti potravin
Hodnocení expozice populace chemickým látkám z předmětů určených pro styk s potravinami
Doplnění Národní databáze složení potravin
Posuzování nově hrozících zdravotních rizik z potravin
|
2. Řízení zdravotních rizik |
Koordinace a rozvoj činnosti kontrolních orgánů pro potraviny (se zaměřením na roli OOVZ)
Národní databáze dat popisujících bezpečnost potravin v ČR
Rozvoj systémů surveilance bezpečnosti potravin (Nutrivigilance)
|
3. Komunikace zdravotních rizik a vzdělávání |
Celoživotní vzdělávání odborníků v oblasti bezpečnosti potravin
Spolupráce s mezinárodními institucemi řešícími bezpečnost potravin
Spolupráce mezi státem, PPP, občanskými organizacemi
|