| Zdraví 2020 ČR - AP č. 02c: Správná výživa a stravovací návyky populace - 2 c) Bezpečnost potravin |
1. | Vědecky podložené hodnocení zdravotních rizik |
| Hodnocení individuální spotřeby potravin |
| Hodnocení dietární expozice člověka chemickým látkám |
| Hodnocení biologické bezpečnosti potravin |
| Hodnocení expozice populace chemickým látkám z předmětů určených pro styk s potravinami |
| Doplnění Národní databáze složení potravin |
| Posuzování nově hrozících zdravotních rizik z potravin |
2. | Řízení zdravotních rizik |
| Koordinace a rozvoj činnosti kontrolních orgánů pro potraviny (se zaměřením na roli OOVZ) |
| Národní databáze dat popisujících bezpečnost potravin v ČR |
| Rozvoj systémů surveilance bezpečnosti potravin (Nutrivigilance) |
3. | Komunikace zdravotních rizik a vzdělávání |
| Potravinová gramotnost |
| Celoživotní vzdělávání odborníků v oblasti bezpečnosti potravin |
| Spolupráce s mezinárodními institucemi řešícími bezpečnost potravin |
| Spolupráce mezi státem, PPP, občanskými organizacemi |