Databáze strategií - Portál strategických dokumentů v ČR

Databáze strategií Portál strategických dokumentů v ČR

..vyberte místo Zaslat DOTAZ / NÁMĚT Často kladené dotazy vstup do terminálu
Znak MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
www stránky

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ

Názvy hierarchických úrovní
"Klíčová oblast"
1 "Výzkumný směr"
1.1 "Výzkumný cíl"

Rozbalit detaily

Koncepce výzkumu, vývoje a inovací Ministerstva zemědělství na léta 2016-2022

Udržitelné hospodaření s přírodními zdroji, udržitelné zemědělství a lesnictví, udržitelná produkce potravin

Půda

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XVIII.a zemědělství
XVIII.b lesnictví
XVIII.f vodní hospodářství
XVIII.g voda v zemědělské krajině
Číslo Název Jednotka Plánováno 2024 Skutečnost 2024 Stav Garant
Strategické ukazatele
Půda

Voda

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XII.i ochrana akumulace vod a vodních zdrojů
XII.j jakost povrchových a podpovrchových vod
XVIII.a zemědělství
XVIII.f vodní hospodářství
XVIII.g voda v zemědělské krajině
Voda

Biodiverzita

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XII.f biodiverzita
XVIII.a zemědělství
XVIII.c rybářství
Biodiverzita

Lesnictví a navazující odvětví

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XVIII.a zemědělství
XVIII.b lesnictví
XVIII.e myslivost
Adaptační opatření v souvislosti se změnou klimatu
Ekosystémové služby v lesním hospodářství
Zdravotní stav lesa
Monitoring a inventarizace lesních ekosystémů
Zvěř a myslivost

Rostlinná produkce a rostlinolékařství

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XVIII.a zemědělství
Genetická diverzita, šlechtění rostlin
Udržitelná produkce zdravotně nezávadných a kvalitních potravin a krmiv rostlinného původu
Rostlinolékařství, ochrana rostlin včetně ochrany skladovaných zemědělských produktů
Dostatečná a bezpečná rostlinná produkce
Nepotravinářská produkce
Adaptace rostlinné produkce na dopady změny klimatu a relevantní opatření ke zmírňování změny klimatu

Živočišná produkce a veterinární medicína

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XVIII.a zemědělství
XVIII.c rybářství
Číslo Název Jednotka Plánováno 2024 Skutečnost 2024 Stav Garant
Strategické ukazatele
ks
Genetika a genomika, šlechtění hospodářských zvířat
Reprodukce a reprodukční biotechnologie
Technologie pro živočišnou výrobu, welfare, systémy, etika a ekonomika chovu HZ
Výživa a krmení zvířat
Zdraví a diagnostika onemocnění zvířat, imunologie, farmakologie a imunoterapie, chemie a toxikologie
Produkční a preventivní medicína, kontrola antimikrobní rezistence, biosekurita a další oblasti

Produkce potravin

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XVIII.a zemědělství
XVIII.d potravinářství
Výzkum složení potravinových surovin, potravin a jejich bioaktivních složek a jejich vlivu na lidské zdraví
Výzkum nových potravin a výrobních postupů a speciálních potravin pro definované skupiny obyvatel
Výzkum a vývoj moderních metod hygieny a sanitace v potravinovém řetězci
Technologie pro výrobu a přípravu potravin
Rozvoj nanotechnologií a výrobků na jejich bázi
Nové metody analýzy složení potravinových surovin, potravin a jejich vlastností

Zemědělská technika

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XVIII.a zemědělství
XVIII.b lesnictví
Zemědělská technika

Bioekonomie

Deskriptory:
IV.c investice do VaVaI
IV.d spolupráce VaV a podnikatelských subjektů
IV.e transfer znalostí a technologií
XII.b nakládání s odpady
XVIII.a zemědělství
XVIII.b lesnictví
XVIII.c rybářství
XVIII.d potravinářství
Bioekonomie