| Koncepce výzkumu, vývoje a inovací Ministerstva zemědělství na léta 2016-2022 |
| Udržitelné hospodaření s přírodními zdroji, udržitelné zemědělství a lesnictví, udržitelná produkce potravin |
| Půda |
| Půda |
| Voda |
| Voda |
| Biodiverzita |
| Biodiverzita |
| Lesnictví a navazující odvětví |
| Adaptační opatření v souvislosti se změnou klimatu |
| Ekosystémové služby v lesním hospodářství |
| Zdravotní stav lesa |
| Monitoring a inventarizace lesních ekosystémů |
| Zvěř a myslivost |
| Rostlinná produkce a rostlinolékařství |
| Genetická diverzita, šlechtění rostlin |
| Udržitelná produkce zdravotně nezávadných a kvalitních potravin a krmiv rostlinného původu |
| Rostlinolékařství, ochrana rostlin včetně ochrany skladovaných zemědělských produktů |
| Dostatečná a bezpečná rostlinná produkce |
| Nepotravinářská produkce |
| Adaptace rostlinné produkce na dopady změny klimatu a relevantní opatření ke zmírňování změny klimatu |
| Živočišná produkce a veterinární medicína |
| Genetika a genomika, šlechtění hospodářských zvířat |
| Reprodukce a reprodukční biotechnologie |
| Technologie pro živočišnou výrobu, welfare, systémy, etika a ekonomika chovu HZ |
| Výživa a krmení zvířat |
| Zdraví a diagnostika onemocnění zvířat, imunologie, farmakologie a imunoterapie, chemie a toxikologie |
| Produkční a preventivní medicína, kontrola antimikrobní rezistence, biosekurita a další oblasti |
| Produkce potravin |
| Výzkum složení potravinových surovin, potravin a jejich bioaktivních složek a jejich vlivu na lidské zdraví |
| Výzkum nových potravin a výrobních postupů a speciálních potravin pro definované skupiny obyvatel |
| Výzkum a vývoj moderních metod hygieny a sanitace v potravinovém řetězci |
| Technologie pro výrobu a přípravu potravin |
| Rozvoj nanotechnologií a výrobků na jejich bázi |
| Nové metody analýzy složení potravinových surovin, potravin a jejich vlastností |
| Zemědělská technika |
| Zemědělská technika |
| Bioekonomie |
| Bioekonomie |