Databáze strategií - Portál strategických dokumentů v ČR
Portál strategických dokumentů v ČR
Názvy hierarchických úrovní |
| "Klíčová oblast" |
1 | "Výzkumný směr" |
1.1 | "Výzkumný cíl" |
Koncepce výzkumu, vývoje a inovací Ministerstva zemědělství na léta 2016-2022
Udržitelné hospodaření s přírodními zdroji, udržitelné zemědělství a lesnictví, udržitelná produkce potravin
Lesnictví a navazující odvětví
Adaptační opatření v souvislosti se změnou klimatu
Ekosystémové služby v lesním hospodářství
Monitoring a inventarizace lesních ekosystémů
Rostlinná produkce a rostlinolékařství
Genetická diverzita, šlechtění rostlin
Udržitelná produkce zdravotně nezávadných a kvalitních potravin a krmiv rostlinného původu
Rostlinolékařství, ochrana rostlin včetně ochrany skladovaných zemědělských produktů
Dostatečná a bezpečná rostlinná produkce
Adaptace rostlinné produkce na dopady změny klimatu a relevantní opatření ke zmírňování změny klimatu
Živočišná produkce a veterinární medicína
Genetika a genomika, šlechtění hospodářských zvířat
Reprodukce a reprodukční biotechnologie
Technologie pro živočišnou výrobu, welfare, systémy, etika a ekonomika chovu HZ
Zdraví a diagnostika onemocnění zvířat, imunologie, farmakologie a imunoterapie, chemie a toxikologie
Produkční a preventivní medicína, kontrola antimikrobní rezistence, biosekurita a další oblasti
Produkce potravin
Výzkum složení potravinových surovin, potravin a jejich bioaktivních složek a jejich vlivu na lidské zdraví
Výzkum nových potravin a výrobních postupů a speciálních potravin pro definované skupiny obyvatel
Výzkum a vývoj moderních metod hygieny a sanitace v potravinovém řetězci
Technologie pro výrobu a přípravu potravin
Rozvoj nanotechnologií a výrobků na jejich bázi
Nové metody analýzy složení potravinových surovin, potravin a jejich vlastností